laupäev, 15. september 2012

Persoonilood: Anneli Ohvril, TOYP laureaat 2012

Meie koja esitatud TOYP kandidaat, Anneli Ohvril, auhinnati JCI Estonia Aastakonverentsil 2012 üheks 3-st TOYP laureaadiks.
Allpool tahaksime tutvustada Annelit ka Sinule läbi TOYP laureaadi auhinnaalbumi.

Mis on TOYP? Vastuse leiad siit!
KANDIDEERIMISE KATEGOORIA:    7.  Ühiskondlik tegevus - Humanitarian and/or environmental leadership.
Illusteerivad fotod kajastavad Anneli nooruspõlve.  

Lühikokkuvõte TOYP kandidaadi kõige väljapaistvamatest pingutustest, mis illustreerivad JCI kreedos väljendatud printsiipi: “Inimkonna teenimine on elu parim töö.”


Anneli Ohvril on Eesti üks parimaid sotsiaalkampaaniate eksperte. Tema juhitud tiim võitis üleriigilise prügikoristuskampaania „Teeme Ära!“ eest Aasta Turundustegu 2008 Grand Prix’ ja Aasta Sotsiaalkampaania 2008 tiitli.

aasta siis oli 1977

Keskkonnaministeerium pidas 2009. aasta keskkonnategudest parimaks Anneli asutatud mittetulundusühingu JCI GO koja teavituskampaaniat „Killerkott tapab! Kasuta riidekotti!”.

Anneli korraldada on üle-maailmse Let’s Do It World sh Eesti Talgupäev 2012 korraldamine.
Sellel aastal toimuv Maailmakoristus 2012 on selle mõtte kandjaks ning ühtlasi ka Teeme Ära rahvusvahelise liikumise esimene suur ühisettevõtmine.
Üle-maailmne Let’s Do It World ettevalmistustöödega alustas projektimeeskond juba 2009.aastal.

Maailmakoristus 2012 toob kokku 100 riigi aktiivsed inimesed ja organisatsioonid, et igas paigas ajavahemikul 24. märts kuni 25. september üks mastaapne koristuspäev läbi viia.
Oma osalusest on tänaseks teada andnud juba rohkem kui 85 riiki.

kevad 1978
September 2011 seisuga anti Anneli Ohvril üle JCI Senaatori tiitli, mis  on kõrgeim tunnustus, mis võidakse JCI liikmele omistada. Senaatori tiitel annab koja liikmele või endisele liikmele õiguse eluaegseks liikmestaatuseks noortekojas.

JCI organisatsiooni vaates on Anneli pälvinud kojas tunnustust auhindade näol, mille üle on otsustanud nii auhinnakomisjonid kui ka liikmed ise. Ta on olnud aasta üllataja, kõige kandidaadisõbralikum kodalane, parim liige, aasta tegija, parim president ja parim mentor. Ta on algatanud uusi koolitusprojekte ja ta on ise suurepärane koolitaja.

 
Anneli on projekti „Teeme Ära! 2008“ üks autoritest. 
Projekt, millest on välja kasvanud ülemaailmne maailma koristamine Let’s Do it World projekt 2012.
 
Eestis on teadvustatud läbi „Teeme Ära!“ projekti kodanikuühiskonna liikumise olulisust ning kodaniku enda sammu keskkonna hoidmisel ja säilitamisel. „Teeme Ära! 2008“ projektist on välja kasvanud ülemaailmne keskkonna teavitusprojekt Let’s Do It World.

Eestlased on alati olnud eesrindlikud maailmamastaabis kas eRiigi lahendustega infotehnoloogia valdkonnas või infotehnoloogilise Tiigrihüppe programmidega. Käesolev ülemaailme keskkonnateavitusprojekt on mõneski mõttes kauaotsitud „Eesti Nokia“, millega teadvustatakse Eestis ja seostatakse Eestit ülemaailmselt.

   
08.märts 1987.a
Esimesest 3.mai 2008 talgupäevast, mille raames esimest korda eestis koristas Eestimaad ca 20 000 eestlast. Oluline märskõna lisaks koristamise teole endale, oli see, et projekti kaasati  erinevad  mittetulundusühingud, kohalikud omavalitsused, ettevõtted ja  plaaniti kuni 40 000 eraisikut ning projekti raames oli  plaanis üle terve riigi koristada ära üle 7000 tonni prügi.

Sellest, esimest korda kodaniku südametunnistusele koputamisest, on välja kasvanud ülemaailmne projekt 2012 aastaks, mille raames koristatakse nn eestlaste eestvedamisel üle terve maailma.

Sellel aastal toimuv Maailmakoristus 2012 on selle mõtte kandjaks ning ühtlasi ka Teeme Ära rahvusvahelise liikumise esimene suur ühisettevõtmine. Maailmakoristus 2012 toob kokku 100 riigi aktiivsed inimesed ja organisatsioonid, et igas paigas ajavahemikul 24. märts kuni 25. september üks mastaapne koristuspäev läbi viia. Oma osalusest on tänaseks teada andnud juba rohkem kui 85 riiki.
 
neljateistkümnes sünnipäev


Anneli roll käesolevas projektis on Turundus ning tänu turundusele on erinevad maailma meediaväljaanded kajastanud „prügikoristuse“ kohalikke aktsioone koos Let’s Do It World logodega ning kohalik Talgupäev 2012 , mis on siis ülemaailmse koristusaktsiooni eestlaste osalusega, pälvis eestimaalaste tähelepanu küll kirjutavas kui visuaalses meedias.
 

Aitäh Annelile ning edu järgmiste suurte tegude korraldamisel!
JCI Toompea 
 

TOYP 2012 Silmapaistva Noore Eestlase auhinna laureaadid from JCI konverentsid on Vimeo.
TOYP 2012 auhinnagala salvestuse on loodud Eesti Rahvusringhäälingu poolt 2012

Vaata videot ERRi kodulehelt

Kommentaare ei ole: