laupäev, 14. september 2013

Auhinnaalbum: JCI Estonia parim projekt lastele 2013 nominent JCI Toompea lastejõulud!



Üldine planeerimine ja läbiviimine.

Toompea kojal toimus 2.12.2013 juba mitmendat aastat jutti laste jõulupidu.

Seekordne jõulupeo koht oli planeeritud Nukuteatrisse koos laste jõuluetendusega. Minu jaoks oli see oma teadlikus elus esmakordselt Nukuteatrit külastada, sest lapsepõlve külastused  samasse teatrisse ei olnud enam meeles. Etenduses oli ära tunda Kelgukoerte uurijat  ning ka toimus tõeline detektiivitöö, et kadunud laste  kirjad jõuluvanale ikka õigel ajal üles leitaks ning et jõulud oleks ikka tõelised.

Tore oli näha, kuidas nii mõnigi laps elas saalis etendusse nii sisse, et hõikus kaasa ning lisaks laste nakatavale naerule oli ka vanemate naeruturtsakaid. Väga abiks oli etenduse sisus see külg, et selgitati ära miks Jõuluvanal võib olla ees  valehabe. Põhjus on nii inimlik – Jõuluvana ajas habeme ära kuna ta on armunud ja tahab parem välja näha!
Peale meeleolukat etendust suundusime kogu oma seltskonnaga eraldi privaatsesse ruumi, kus meid ootasid tort ja kringel. Ning kõikide laste rõõmuks, sai peale etendust aega ka Jõuluvana läbi tulla ja kingid laiali jagada nii lastele kui nende tublidele vanematele.

Projekti eesmärk, suunitlus.
Projekti eesmärgiks on tore soov pakkuda ka neile koja liikmetele, kellel on pisipere, võimalust koos pere/lastega koja tegemistest osa saada nii, et kõige pisematel potentsiaalsetel koja tulevikutegijatel oleks lõbus ja mugav. Rõõm on iga aasta näha ka selliseid vanu liikmeid koja jõulupeol, kes muidu hetkel tundub, et on “kadunud asjade seltsis” ja koja aktiivsematest tegevustest hetkel eemal. Olles ise värske lapsevanem (jõulupeol alles 4-kuise põngerjaga), on raske klapitada aega ja oma hetke elurütmi koja muude tegevustega. Seda enam, et tihtipeale ei ole tavapäraste koja ürituste asukoht, kellaaeg või ürituse sisu sobilik just väga väikeste inimestega külastamiseks.

On hea meel, et koja laste jõulupidu liidab vanu liikmeid kojaga ning annab tunde, et oled alati oodatud kotta nö laienenud seltskonnaga. Lisaks muidugi boonus, et keegi sinu eest korraldab ära teatripiletite broneerimised + kokku tuleb meeldiv seltskond, kellega kõike nautida!

Koja liikmete osalemine projektis (oluline kvaliteet mitte kvantiteet).
Mõnusalt stressivaba projektina pole kunagi olnud oluline see, et saaks nö kriitilise massi kokku, et projekt toimuks/toimiks. Projekti eesmärgiks on kvantiteedi asemel kvaliteet ehk  heas õhkkonnas, meeldivas ajaveetmises ja heade inimsuhete hoidmisel. See kõik on nii elementaarne ja loomulikult kulgev, et eraldi pingutama ei peagi. Meil oli lihtsalt mõnus koos olla, näha vanu ja uusi sõpru ja lastel oli tore koos vanematega ja teiste lastega nii teatrietendust nautida kui ka kohtuda Jõuluvanaga :-)

Projekti tulemuslikkus.
Projekti tulemuslikkus on selline asi, mida ei saa mõõta vaid numbrites ega rahas vaid palju olulisemas valuutas – inimeste rahulolus ja heas tundes:-)  Sellised koosviibimised annavad nö “kodupesa” tunde, et oled alati oma kotta oodatud ning ka sinu järelkasv on alati oodatud. Kui mul endal on olnud ka uitmõtteid kojast pisipere tõttu välja astud ning ametlikult olengi oma liikmestaatuse peatanud aastaks, siis sellised mõnusad üritused on pannud mind tundma, et olen siiski oodatud kotta, on olemas ka selliseid üritusi, kus ma hetkel saan osaleda ja tahan osaleda. Usun, et on ka teisi, kes samamoodi mõtlevad ja tunnevad.
 

Lapsevanem ja jci  liige aastast 2005
JCI Toompea president 2008

Kommentaare ei ole: