laupäev, 14. september 2013

Auhinnaalbum:JCI Estonia parim kohalike kodade koostööprojekt 2013 nominent Tallinna kodade ühised tegemised 2013




AUHINNA ALBUM
A7  JCI ESTONIA PARIM  KOHALIKE KODADE KOOSTÖÖPROJEKT 2013  
Nominent:       Tallinna kodade - JCI E-Koda, JCI GO Koda,  JCI Tallinn ja JCI Toompea – ühised tegemised 2013
Esitaja:            JCI Toompea, JCI GoKoda, JCI Tallinn ja JCI eKoda

Aasta 2013 eesmärgid rahvuskoja tasemel olid kolm märksõna: rohkem uusi liikmeid, rohkem koos tegemist ja rohkem sotsiaalseid projekte. Üks asi viib teiseni ja alustasime lihtsamast otsast – teeme rohkem KOOS!

Natuke planeeritult, natuke eesmärkidest innustust saanuna ja kõige rohkem spontaanselt kulges aasta algusest peale mitmeid mõnusa olemisega asjalikke Tallinna kodade ühisüritusi, mille koondnimeks võiks olla „Tallinna kodade ühised tegemised 2013“.

Jaanuar on alati kõige parem aeg alanud koja-aastasse innustust jagada ning rääkida lahti suuremaid ja väiksemaid koja projekte, kuhu kõik kodalased on oodatud osa saama!
Selle idee valguses võtsid Tallinna kojad ühiselt vastu otsuse – me alustame 09.01.2014 aastat Tallinna Kodade StartUpiga ning seejärel veebruaris võtame osa aastaalguse Stardipaugust.
Tallinna kodade StartUp võlu on selles, et kohe aasta alguses saavad erinevate kodade liikmed-kandidaadid-huvilised alustada aastat ühise hea energia ja teotahtega oma koja-aastat ning väga mõnus on aastat alustada, kui aasta esimesel üldkogule on kogunenud saalitäis kodalasi, kes tahavad kuulda uudiseid suurest jci maailmast ning panustada kohaliku koja kalenderplaani kokku panemisse ja anda enda panus eelarve koostamisele ning kinnitamisele!

Veebruaris jätkuvad ühised Tallinna kodade tegemised juba vastlate näol. Mõnus traditsioon, mis on väldanud juba mitmeid aastaid, ja seda ikka selleks et toredad kojakaaslased mõõdavad omavahel liupikkust ning söövad suppi! Need samad toredad erinevate kodade liikmed-kandidaadid-huvilised, on liikmed, kes järgmisel õhtul tõttavad ühiselt kas KoosKooli või RatRace või Balti Konverentsi ja Aastakonverentsi projektikoosolekule!  

Kodalased tervitasid juba kell 6:30 hommikul Vabariigi Aastapäeva ühiselt Toompea lossihoovis ning koos sai veedetud järjekordne tore ning  terve pidulik päev täis toredaid sündmusi
 
Aprillis sai teoks GoKoja eestvedamisel koostöös Toompea ja Tallinnaga JCI Estonia Balti konverents Laulasmaal. Projektijuht Henry Arnhold (GoKoda)  dirigeerimisel olid konverentsi finantsid Paavo Siimani (JCI Toompea) käes olevas rahakotis ning Anu Vunk (JCI Tallinn) kureerimisel juhatati sisse konverentsiteemasid ja vahepalasid!

Lisaks saab alati kohata sõbralikke sõpruskodade esindusi  teineteise üldkogudel, sünnipäevadel, koolitustel,  eLIVE’del ja muidu toredatel rahvast ühendavatel sündmustel.

Nii planeerimise kui läbiviimise olulisemateks märksõnadeks olid „spontaansus“ ja „koos olemise rõõm“. Eesmärk oli teha asju koos ja nii, et oleks endal tore. Muud lisaväärtused – sünergia, asjalikud arutelud, uued ideed – lisanduvad alati „kauba peale“.

Kus on toredad inimesed ees, sinna tuleb neid juurde. Ürituste reklaamiks piisas hõikest stiilis „Mina lähen, tulge ka!“ Tuli see, kes sai.

Tallinna kodade ühiste tegemiste tulemuseks on asjaolu, et silmapaistvalt on ära kadunud piirid ja reservatsioonid kodade vahel. Võrdleksin Tallinna kodasid ühe sõbraliku kortermajaga, kus igaühel on oma korter, kuid talgute korras koristatakse ühiselt hoovi, peetakse koos sünnipäevi, sobival hetkel lüüakse kõik uksed korraga valla ja maja pidu võib alata – kõik uksed on avatud, kõigi külaliste üle on hea meel ja kõigiga on koos tore olla.

Peale pidu läheme igaüks oma asjalikul moel oma toimetuste juurde.

Liina Karotamm
JCI Toompea asepresident sotsialiseerumise ja sotsiaalse sidususe alal 2013

Kommentaare ei ole: